Centrul Artizanul

“Centrul de Iniţiere şi Formare în Meşteşugurile Tradiţionale din zona Podişului Someşean – ARTIZANUL”, a luat fiinţă în urma implementării de către Asociaţia pentru Infrastructură Regională şi Dezvoltare Durabilă Someş Dej a unui proiect PHARE în perioada 2008-2009 al cărui obiectiv general a fost acordarea de sprijin pentru persoane din mediul rural în vederea revenirii pe piaţa forţei de muncă.

La nivel de obiectivul specific proiectul şi-a propus reînvierea meşteşugurilor tradiţionale prin înfiinţarea unui centru de pregătire şi promovare în domeniul meşteşugurilor artizanale din zona podişului Someşean. Obiectivul specific al proiectului a devenit însă misiunea centrului ARTIZANUL.

Astăzi instructorii centrului ARTIZANUL Adrian Topan (pictură şi iconografie), Sorin Bucur (ceramică şi olărit), Alexandru Gheţe (sculptură în piatră), Florentina Bărbuţă (împletit nuiele), Gabriela Teodorescu (textile) şi Radu Trifan (sculptură în lemn) vă aşteaptă să participaţi la cursurile şi evenimentele organizate de către centrul nostru şi astfel împreună să încercăm să ne ducem tradiţiile mai departe.

“Centrul de Iniţiere şi Formare în Meşteşugurile Tradiţionale din zona Podişului Someşean – ARTIZANUL” vă așteaptă pentru înscrieri la cursuri de

  • Ceramică şi olărit
  • Pictură şi iconografie
  • Sculptură în piatră
  • Împletit nuiele
  • Sculptură în lemn

Ne puteți vizita la sediul din Dej, str. Ecaterina Teodoriu nr.71, ne puteți scrie la adresa de e-mail airdd@airdd.ro sau ne puteți contacta telefonic la numărul de telefon 0264-211 207