05.11.2015

Asociaţia pentru Infrastructură Regională şi Dezvoltare Durabilă (AIRDD) Someş Dej, în calitate de beneficari al contractului POSDRU/141/5.2/G 127771, în parteneriat cu CDM Consulting SRL (Cluj-Napoca) a premiat 4 persoane ocupate în agricultura de subzistență din județul Bistrița-Năsăud la a treia ediție a  concursului de planuri de afaceri ”Acceptă provocarea, deschide-ți propria afacere”  organizat în cadrul proiectului ”Calificare şi antreprenoriat – soluții durabile pentru persoanele ocupate în agricultura de subzistență” finanțat în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

În cadrul proiectului menționat mai sus, AIRDD Someș Dej și organizația partenerăCDM Consulting SRL (Cluj-Napoca)  asigură furnizarea unor servicii integrate de informare, consiliere, programe de formare profesională și consultanţă pentru demararea unei afaceri. Beneficiarii direcți ai acestor servicii sunt persoanele ocupate în agricultura de subzistență.

Planurile de afaceri premiate  s-au materializat  în  afaceri deschise în mediul rural după cum urmează: în comuna Șanț, județul Bistrița-Năsăud, activitatea principală- producere și comercializare flori;  comuna Căianu Mic, județul Bistrița-Năsăud, activitatea principală- prelucrare și comercializare prodise din ceară de albine; comuna Căianu Mic, județul Bistrița-Năsăud, activitate principală- producere faguri din ceară de albine; comuna Parva, județul Bistrița-Năsăud, activitate principală- procesare lapte.

Valoarea cumulată a premiilor acordate la prima ediție a concursului ”Acceptă provocarea, deschide-ți propria afacere”  a fost de 20.000 lei.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității resurselor umane în vederea creşterii nivelului de ocupare a forţei de muncă preponderent feminine prin înființarea de afaceri locale în mediul rural. Prin realizarea acestui proiect, vom putea contribui la atragerea și menținerea a cât mai multor persoane pe piața locală a muncii și implicit la creșterea șanselor de ocupare a unui loc de muncă în special pentru locuitorii ocupați în agricultura de subzistență.

Web:www.airdd.ro